Προτείνουμε συνταγές που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο και που πιστεύουμε ότι θα σας ξετρελάνουν.....
& οι δικές μας:
- Μπάρες σοκολάτας με
πεκάν (χωρίς ψήσιμο)
Υλικά (απλή δόση)
- · 2 κούπες βρώμη
- · 1 κούπα πεκάν (τριμμένα ελαφρά)
- · 1 κούπα ανάμικτη με σταφίδες και κράνμπερι
- · 2-3 γεμάτες κουταλιές σούπας μέλι
- · 2-3 γεμάτες κουταλιές σούπας ταχίνι
- · 125γρ κουβερτούρα 75% κακάο
- · 125γρ κουβερτούρα γάλακτος (προαιρετικά)
ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη βρώμη, τα πεκάν και τις σταφίδες με την κράνμπερι.Λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι .Ρίχνουμε σιγά – σιγά τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.Σ ΄ αυτή τη φάση δοκιμάζουμε τη γεύση και αυξάνουμε ή όχι την ποσότητα του μελιού.Για διπλή δόση απλώνουμε το μίγμα σε τσέρκι 30 εκ. και το χαράσσουμε σε μικρά τεμάχια. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να σφίξουν τα υλικά και είναι έτοιμο για κατανάλωση!!!!
- Πεκανόπιτα η παραδοσιακή
Υλικά (απλή δόση)
- · 12 αβγά
- · 2 κούπες πεκάν (τριμμένα ελαφρά)
- · 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
- · 2 ποτήρια ζάχαρη
- · 1 φλυτζάνι κονιάκ
- · 2 βανίλιες
- · 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- · 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- · 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- Για το σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη, 1,5 ποτήρι νερό και μία φλούδα από λεμόνι.
- Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνει η μαρέγκα, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναμιγνύουμε συνεχώς. Μετά και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πάλι αναμιγνύουμε συνεχώς.
Απλώνουμε το μίγμα μας σε μια φόρμα στρογγυλή ή ορθογώνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη & τη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού για 3 περίπου λεπτά μέχρι να "δέσει", το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν η πεκανόπιτα ψηθεί, την αφήνετε ένα μισάωρο να "ξεκουραστεί" και μετά τη χαράσσετε σε κομμάτια και από πάνω ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Το κάθε κομμάτι μπορείτε να το στολίσετε με μια πεταλούδα πεκάν. Αφήνετε πάλι ένα μισάωρο να "ξεκουραστεί" και τη σερβίρετε σκέτη ή και με συνοδεία παγωτού.